Monkey?? No, Monki!!!

Idag har varit en riktigt härlig dag igen, med solsken och fint väder. Efter skolan gick jag och Bella till stan och promenerade runt i värmen och gick i butiker och så vidare. Vi hittade nog ganska mycket härliga sommarkläder, men så brukar det ju gå när man inte ska shoppa. Klockan nio gick vi ändå mot Alexandersgatan där nya butikerna Monki och Weekday hade Grand Opening Party. Bella var söt när hon frågade vad butiken hette och undrade varför en butik heter Monkey... Nej, Monki!!!!

 Det var faktiskt roligt, inne fick man en öl eller en flaska vichy och slickepinnar som nog tyvärr tog slut före vi kom, för vi kom så sent. Det som va dumt var att man inte ännu fick köpa kläderna utan bara se på dem, men hittade nog några helt nice grejer som man skulle kunna köpa: en randig top, en vit klänning, två par jeggings, en kjol och ett par skor :) Detta från båda butikerna alltså!

   Butikerna var båda fina, ganska fututristiskt inredda men snygga, nya och fräscha, det är också kul och få lite nya shops till Helsingfors när utbudet ändå inte är så enormt, så dessa butiker är en riktigt trevlig påfyllnad! Det andra överraskande som jag märkte idag var att det finns en Fashion Crowd i Finland. När vi kom in möttes vi av massa supertrendiga modeller, journalister och modefolk. Killarna och tjejerna var helt uppklädda så vi kände oss nog inte så snygga med våra ballerinas och vardagsklänningar... oj! Men this is what the fashionistas wore: långa klänningar, helst figurnära, kilklack och klumpiga skor, jumpsuits, boyfriend jeans shorts, oversize kavajer och lösa toppar. Killarna för sin del hade spända jeans, cardigans, tunna slipsar och snygga skor. Så fanns det ju också de som kanske gick lite overboard, vi såg en kille med en tunika som säkert hade tusen olika färger men, alla gör ju på sitt sätt!

Kul var det i alla fall med en store opening och imorgon får alltså shoppandet på Weekday och Monki börja, och jag rekommenderar ett besök till er alla! Butikerna ligger bredved varandra på Alexandersgatan i Helsingfors, lite framåt från Stockmann! 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0